“Господе, греше Твоја најслабија деца која не могу да издрже Твоје ћутање...”

Мај 22, 2023 - 15:35
Мај 22, 2023 - 15:34
 0  113
“Господе, греше Твоја најслабија деца која не могу да издрже Твоје ћутање...”

Како ме је, Господе, ћутање Твоје тиранисало. Колико пута си ме изнервирао Господе, зато што си ћутао када сам се губио на путевима за које нисам знао куда воде, на стазама на којима сам се први пут нашао попут скитнице. Тада сам морао много пута да погрешим да бих осетио да „постојим“, да бих осетио да „живим“.

Не, не греше сви из задовољства, да би се забавили...

Постоје такође и напаћене душе, које се свакодневно боре да остану у животу када су само на корак од смрти и потпуног помрачења погледа.

Има и оних којима је живот незамисливо тежак и њихове свилене хаљине се лако цепају од грубог погледа света. Свих оних, чији дани и ноћи нису безбрижни, а ипак морају да се смеју да би прикрили своје неиспричане сузе. Када би само на тренутак допустили да се види драма њихове душе, одједном би нестало сво плаветнило земље.

У таквим тренуцима, Христе, завапио сам Теби свим својим преосталим гласом. Твоје ћутање ме је сломило. Иако сам у дубини душе знао да си ту, то није било довољно да утиша моју тугу.

Знаш добро, Христе мој, да они, који нису издржали ово ћутање и изгубили се у неким својим прорачунима, нису били неверници, издајници и непријатељи. То су била Твоја најслабија деца, која су изгубила снагу у Твом одсуству. Тога се и ја плашим,

у оним часовима када ми страшно недостајеш, немој се изгубити и удаљити ме од вере.

Али онда опет, помислим на Тебе у Гетсиманском врту, оне ужасне ноћи, када си упорно тражио друштво својих ученика. Размишљам о сузама и зноју, Твом страху и муци, и Твојој агонији када си молио Бога да Те ослободи. Па ипак, на крају си учинио оно што је Он хтео.

Ово је моја нада - да ме моја вера не спречава да сумњам, да питам, да тражим, да Те пронађем. То су такође и финте љубави, када мислим да си ме напустио јер не разговараш са мном, да касниш када ноћу не могу да спавам...И има ноћи, Господе, у којима се тако дуго чека зора...

О. Ливиос

facebook.com/p.libyos

Уколико желите да подржите мисионарски рад Живих Речи, то можете учинити на линку ОВДЕ
Хвала Вам!

Уколико желите да подржите мисионарски рад Живих Речи, то можете учинити на линку ОВДЕ
Хвала Вам!