Не дозволите да вас користе као посуде за токсичне емоције

Јуни 9, 2023 - 20:20
 0  235
Не дозволите да вас користе као посуде за токсичне емоције

Не губите време са људима који не желе да се мењају, који нису заинтересовани за слушање и учење. Њихова сврха је да испразне своју токсичност, а не да воде разговоре. Желе да вам усисају енергију, а не да вас препороде.

Не дозволите да будете коришћени као посуда за токсичне емоције. Научите да волите безусловно, али не без граница.

Волите лице друге особе, али не прихватајте токсичност и негативност коју покушавају да наметну вашем животу.

Научите да кажете "не". Вежбајте аутентичност без страха од одбијања или од тога шта ће људи рећи. Немојте зависити од њихове похвале или окривљавања. Ослободите се погледа другог који угрожава ваш интегритет.

Останите верни ономе што јесте, ономе што можете да поднесете, ономе за шта вас је Бог створио.

Не дајте свој живот људима који желе вашу "смрт". Не делите своје радости са људима који завиде вашем успеху, не дајте слободу онима који се радују вашем ропству.

Знам, назваће вас „себичним“, рећи ће вам „да сте се променили“, да више нисте „добар људи“, други ће вас можда оставити јер неће издржати светлост ваших промена и покајања, али немојте се освртати на њих. Христос каже да, ко стави плуг у њиву да оре, више не гледа уназад, већ само напред.

То је оно што треба да радите. Не гледајте шта су вам урадили или вам раде, него водите рачуна шта ћете учинити са својим животом. И не заборавите, све док не будете дозвољавали злу да нападне ваш живот, Светлост ће грлити ваше биће.

Живимо оним што имамо унутар себе, срећемо оно што стварамо својим сновима. Будите сањари свог живота, и тада ће се Бог открити као богатство и обиље Благодати.

о. Хараламбос Пападопулос

facebook.com/p.libyos

 

Уколико желите да подржите мисионарски рад Живих Речи, то можете учинити на линку ОВДЕ
Хвала Вам!

Уколико желите да подржите мисионарски рад Живих Речи, то можете учинити на линку ОВДЕ
Хвала Вам!