Да наш Гаврило има срећно детињство!

Април 1, 2021 - 20:23
Април 2, 2021 - 21:55
 0  239
Да наш Гаврило има срећно детињство!

Хуманитарна фондација БУДИ ХУМАН Александар Шапић

Прикупља новчана средства за Гаврила Ђурђевића (2020).

Гаврило је умиљат и нежан дечак. Рођен је 07.09.2020. године у Крагујевцу. Прва три месеца се лепо развијао и напредовао. Нико није могао да наслути да ће нешто кренути по злу. Родитељи су приметили да Гаврило престаје да помера руке и ноге и да отежано дише. Одмах су потражили стручну помоћ.

Испоставило се, на жалост да се ради о реткој неуромишићној болести СМА1 (Спинална мишићна атрофија тип1). Реч је о изузетно тешкој и прогресивној болести која често има смртни исход. Болест је последица мутације гена и манифестује се губитком основних животних функција као што су ходање, варење хране, гутање и дисање. Не може да држи главицу, седи и пузи.

Гаврило је са 5 месеци старости примио прву терапију (Спинраза) која је доступна у Србији. На срећу, однедавно постоји одобрена генска терапија (Золгенсма) која је  дала шансу оболелима да се изборе са овом опаком болешћу. Гаврило је један од њих!

Терапија постоји али  због саме цене, Гаврилови родитељи нису у могућности да је приуште и помогну свом детету, стога се обраћају свим добрим и хуманим људима да помогну да њихово дете оде у иностранство и прими исту.

Средства су потребна за генску терапију, за рехабилитацију, окупационе терапије као и за путне трошкове и смештај.

За Гаврилову победу! Будимо хумани!

Помозимо Гаврилу!

Све потребне информације потражите на ЛИНКУ САЈТА БУДИ ХУМАН! 

Уколико желите да подржите мисионарски рад Живих Речи, то можете учинити на линку ОВДЕ
Хвала Вам!

Уколико желите да подржите мисионарски рад Живих Речи, то можете учинити на линку ОВДЕ
Хвала Вам!