Нови Сад: "Стеријино позорје" од 26. августа до 3. септембра

Нови Сад: "Стеријино позорје" од 26. августа до 3. септембра

"Стеријино позорје", шездесет пето по реду, одржаће се од 26. августа до 3. септембра у Новом Саду, три месеца након уобичајеног термина. У случају да ситуација са пандемијом коронавируса не буде боља у августу, Фестивал ће се померити за 26. септембар.

 

Директор "Стеријиног позорја" Мирослав Радоњић за РТВ је рекао да је програм овогодишњег Фестивала спреман, као и да је у сталној комуникацији са позориштима који учествују, људима из организације и позориштима домаћинима и да се сви заједно надају да ће ова културна манифестација бити одржана у планираном термину.

Ове године првобитно је селектовано осам представа, али због немогућности доласка једне глумачке трупе, у такмичарском делу "Стеријиног позорја" наћи ће се седам представа. 

Новина је да се у оквиру манифестације неће одржати "Позорје младих", јер због актуелне ситуације са коронавирусом, студенти нису могли да уиграју представе, рекао је Радоњић.

За време "Стеријиног позорја" одржаће се и велика изложба "Позориште у фототграфској уметности", на чији конкурс је пристигло око 1.000 фотографија, а изабрано 120.

 

Извор: РТВ