Нема срећне деце без срећних родитеља

Јануар 31, 2023 - 21:01
Јануар 31, 2023 - 21:02
 0  144
Нема срећне деце без срећних родитеља

- Радим све да моја деца буду срећна.

 - Да?

 -Радим један или два посла, обезбедим им све, одећу, храну, подучавање, и шта год желе. Можда сам доста одсутан од куће, можда их довољно не виђам, али знам да нису гладни. Не желим да им било шта недостаје.

 - Шта ако им ти недостајеш? Да ли си икада размишљао о томе?

 Кажете да чините све да их усрећите, јесте ли их икада питали шта би их стварно усрећило? Да ли сте их погледали у очи и питали -"шта вам пружа праву радост?" Будите сигурни да би вам одговорили -„наша радост је да сте ви срећни...“.

 Нема срећне деце без срећних родитеља.

 Нема срећне деце тамо где нема љубави и животне радости.

 Деци је потребан пример из живота који ће их одржати јаким и уједињеним у страшним животним тешкоћама, а то су радост, вера и нада њихових родитеља.

 Пре неки дан сам читао интервју младог глумца који је рекао - "мама нас је сама одгајала, у нашој кући нисмо увек имали пуно хране, али смо имали много радости. У нашој кући није било беде" .

 Ваша деца неће бити срећна ако су само сита.

 Биће срећни ако разговарате и играте се са њима, ако вас виде паметне и снажне, ако им дате вредности и идеале у које треба да верују, ако имају срећне особе поред себе. Будите херој својој деци, а не пример који желе да избегну или забораве.

 Будите они који ће испунити срца а не ормаре куће.

 

О. Пападопулос

Уколико желите да подржите мисионарски рад Живих Речи, то можете учинити на линку ОВДЕ
Хвала Вам!

Уколико желите да подржите мисионарски рад Живих Речи, то можете учинити на линку ОВДЕ
Хвала Вам!