Верујем у Бога – Који ме превазилази, Који је несхватљив и парадоксалан

Јул 25, 2024 - 16:19
Јул 25, 2024 - 16:20
 0  92
Верујем у Бога – Који ме превазилази, Који је несхватљив и парадоксалан

Верујем у Бога који ме превазилази, који је несхватљив и парадоксалан, и добро је да Га не разумем, јер је само тада истинит. Да сам могао да га разумем, он не би био Бог. Он би тада био идол мог ума и маште, идол мојих речи.

Верујем у Бога који је невидљив, али видљив у мени. Нема уста, али тако јасно говори у мом животу. Он нема руке, али када ме загрли осећам се срећно. Он је дух, који испуњава сваку ћелију мог тела. Јер Он је створио и душу и тело моје. И он ме воли целог.

Верујем у Онога који као да никада не постоји. Ко ми дозвољава да се расправљам са њим. Док одлазим, јури да ме пронађе и врати кући. Док ја не верујем у Њега, Он инсистира да верује у мене.

Не треба да га пронађем умом, већ да га видим срцем. Ово није гледање очима, већ осећај постојања.

Месеци и године проведени у проучавању и размишљању неће вас упознати са Њим. Сузе, молитва, безнађе, вапај: "Где си Господе?" Дођи.” Они могу испунити ваше биће његовим присуством.

Моја лична агонија се завршава када кажем: „Нека буде воља Твоја“. Ослобађа моје мисли, потискује у мом уму и срцу потребу да контролишем, одређујем и предодређујем.

Уверен сам да ништа не знам, а Он зна много боље од мене. Верујем му. Разбијам стисак свог ега, контролу над свима и свачим, учим да губим разум и побеђујем у срцу. Дозвољавам себи да осетим оно што не могу да кажем…

о. Пападопоулос

tiveriopol.mk

Уколико желите да подржите мисионарски рад Живих Речи, то можете учинити на линку ОВДЕ
Хвала Вам!

Уколико желите да подржите мисионарски рад Живих Речи, то можете учинити на линку ОВДЕ
Хвала Вам!