Немојте чекати…

Јуни 3, 2022 - 15:12
 0  81
Немојте чекати…

Немојте чекати да све буде савршено да бисте направили промене у свом животу. Не очекујте идеалне услове. Почните сада да остварујете своје снове и промене, без обзира што нисте решили све своје проблеме.

У промене идемо заједно са својим страховима и несигурностима, са својом кривицом и траумама. Ниједан од великих хероја свакодневице у суседству, који су се мењали, кајали, успевали и стварали, није решио све своје проблеме. Не.

Лично, много пута сам морао да доносим важне одлуке, да путујем авионом са страхом од летења, да радим ствари које нисам могао да замислим да ћу радити, а да нисам превазишао и решио све своје проблеме. Али то ме није спречило да сањам о напредовању. Нема веће заблуде од оне која каже - „да бих ишао напред у свом животу, да бих се мењао, доносио одлуке, да бих био срећан, морам да решим све своје проблеме“. Не, ово је лаж и самообмана.

Зато немојте чекати.

Морате схватити да ништа не иде по злу чак и ако се тренутно чини да се све распада. Не, ништа се не распада. То само страхови и несигурности вриште из подрума наше душе. Изнесите их на видело. Реците -"изволите, можете слободно да одете. Нестаните, више ми нисте потребни. Имам зрелост и снагу да се суочим са  било каквим животним потешкоћама, без стварања страхова и кривице."

Такође, можете да радите свакодневну вежбу - „смањите јачину свог уплашеног унутрашњег гласа да бисте ојачали тонове своје тријумфалне стране...“

о.Х. Пападопулос

facebook.com/p.libyos

Уколико желите да подржите мисионарски рад Живих Речи, то можете учинити на линку ОВДЕ
Хвала Вам!

Уколико желите да подржите мисионарски рад Живих Речи, то можете учинити на линку ОВДЕ
Хвала Вам!