Молитве Пресветој Богородици за сваки дан у недељи - ПЕТАК

Август 25, 2023 - 14:08
Август 25, 2023 - 14:09
 0  282
Молитве Пресветој Богородици за сваки дан у недељи -  ПЕТАК
Теби предајем у заштиту живот мој и по Богу сву наду спасења мога полажем на Тебе Владичице, Дјево Богородице! Моли Те, слуга Твој, не презри ме што имам безброј грехова, но погледај на тугу моју, и у недоумици подај ми олакшање и утеху, да не бих до краја погинуо.
Рашири десницу Своју, Чиста, омиј ме од нечистоте злих дела мојих и постави ме на прави пут заповести Христа, Цара и Бога мога, и да их усрдно испуњавам, помоћи Твојом оснажен. Од грехова мојих опаких избави ме, Владичице, и покајање спасоносно ми подари, да га принесем ка Сину Твоме и Богу, Материнским заступништвом Својим. Светлости неисказана, Ти светлошћу несхватљивом сијаш, осветли таму моју душевну, у којима се безбројни греси крију.
Радости моја, избави ме од мноштва невидљивих врагова, греси моји су тешки и много их имам, врази су моји врло опаки, смрт ми је близу, савест ме моја изобличава, гризе, место ме огњено плаши, црв непрестани, шкргут зуба, крајња тама пакла у страх ме уводи, јер ме очекује плата по делима мојим грешним. Авај мени! Шта ћу чинити тада и коме ћу прићи да би спасена била душа моја? К Теби јединој, Слатка Марија Богородице Преблага! На Тебе се уздам, у горчини смрти, Избавитељице свих оних који Те зову из пакла љутог. Ти и мени помози, Доброто, јер нећу имати тада ниоткуда помоћи, осим Тебе, Свеопевана. Спаси ме од ужаса смртнога часа и зла нечистих духова и од митарстава у ваздуху после смрти. Јави се, молим Те, покажи ми тада Пресвето лице Твоје, Владичице, и не остави ме без помоћи. О, мила Мајко, осврни се милошћу к мени, јер сам се делима злим лишио милости Небеске. И умоли Онога кога си родила у телу, Христа Спаситеља и Бога нашега, који је на Крсту, нас ради, пречисту Крв Своју пролио, да и ја будем причасник заслуга Његових пред Оцем Његовим. И да ради њих примим опроштај грехова и вечно спасење и прославим неисказану љубав срца Твога, Пресвета Богородице, и бескрајно милостиво заступништво Твоје у бесконачном животу будућих векова. Амин.

Уколико желите да подржите мисионарски рад Живих Речи, то можете учинити на линку ОВДЕ
Хвала Вам!

Уколико желите да подржите мисионарски рад Живих Речи, то можете учинити на линку ОВДЕ
Хвала Вам!