Немамо неисцрпне изворе енергије...

Немамо неисцрпне изворе енергије...

Колико је само важно схватити да немамо неисцрпне изворе енергије. Ако не желимо да будемо уморни и тужни сваки дан, морамо пазити где, на шта и коме свакодневно дајемо своју енергију.

Стога, хајде да размотримо наше окружење, мисли, уверења и представе које свакодневно добијамо.

Ако живим са срећним људима постаћу срећан, ако сам цео дан са несрећним људима који стално гунђају, видећу привремене облаке на небу а не сунце како сија иза њих.

Једна девојка и њен партнер договорили су се да оду негде на два дана. Али, све се изјаловило. Колико год се они трудили, није ишло. Ако би устрајали у труду, то би био временски притисак без квалитета. Питали су ме за мишљење, не само поводом овог случаја, већ уопштено о ситуацијама, када нешто јако желимо и форсирамо, али нам не иде.

Оно што сам ја одговорио, било је: „Оставио бих то да сам на вашем  месту. Не бих форсирао. Јер, немогуће је доживети нешто лепо у стању притиска и стреса. Важно је квалитетно проводити време са људима које волимо. Без притиска и принуде. Организујте нешто друго што ће вам одговарати, нешто лепо, срећно и квалитетно.

Старац Јосиф Ватопедски је говорио - „Када покуцате на врата, инсистирате и она се не отварају, сачекајте, јер ако их развалите и уђете, зажалићете...“.

Мени лично није битан квантитет већ квалитет сати које ћу провести са особом коју волим. А за то није потребно време, већ начин..."

Дакле, веома је важно остати у складу са током живота, без жеље да све контролишете.

Не разваљујте врата која не желе да вам се отворе.

Дозволите Богу да промени ваш курс и пут кроз очигледне застоје и неуспехе, јер су они велики благослови.

И што је најважније, тражите квалитет а не квантитет у односима, занимањима, активностима и уопште у својим животима.

Нећете постати срећни зато што сте упознали цео свет, већ зато што сте волели и што вас је заиста  волела једна особа.

о. Пападопулос

facebook.com/p.libyos