19.2.2021. У 21:30, УЖИВО МОЛИТВА ПРЕ СПАВАЊА И РАЗГОВОР НА ТЕМУ ОДНОСА ВЕРЕ И НАУКЕ

После молитве коју ће прочитати о. Иван, наш драги сарадник г. Срђан Грубор ће разговарати са Александром Нинковић-Ташић на тему односа вере и науке.

Подржимо ЖР на линку https://zivereci.com/podrzhite

Александра Нинковић Ташић, историчарка науке; председник је Образовно-истраживачког друштва Михајло Пупин, аутор је Пупин меморијалног комплекса у оквиру којег функционише Пупинов виртуелни музеј, аутор је више изложби реализованих у САНУ и Галерији Матице српске, чије су поставке обориле два рекорда - у времену трајања и броју посетилаца. Организовала је преко 70 трибина у Србији, Црној Гори, Републици Српској, Хрватској и Мађарској.

Поседује преко 10.000 докумената који се односе на наше највеће српске научнике: Пупина, Теслу, Миланковића и других, које већ дуги низ година сакупља и објављује.

Приређивач је неколико књига о овим научницима.

Прегалац је на пољу одвраћања од заборава нашег научног и културног наслеђа, нарочито кроз приказивање великог поштовања нашега хришћанства, православља од стране поменутих научника. О томе се мало или нимало зна. Александра на овај начин исправља једну од највећих "историјских неправди" у нас Срба.