Сила имена Христовог

Јануар 4, 2023 - 14:23
 0  35
Сила имена Христовог

Има у нама духовних чаролија имена Господа нашег и силе крста. Ове чаролије не само да извлаче змију из гнезда и бацају је у ватру, већ и лече ране.

Али, ако има много оних који кажу да се нису излечили, то се догодило због њиховог немара, а не због слабости онога кога смо споменули.

Јер, Исуса су и други одасвуд гурали и гњечили и ништа нису стекли, али је жена која је патила од крварења, не додирујући Његово тело, већ само руб хаљине Његове, зауставила хроничне ране од крви (Мт. 9, 20-22. и Лука 8, 43-48). Његово име је страшно и за демоне и за страсти и болести.

Зато,  Именом Његовим похвалимо се, овим се утврдимо. На тај начин је и Павле постао велики, иако је имао исту природу као и ми, али га је вера учинила сасвим другачијим; и толика је била супериорност његове силе, да је и одећа његова имала велику моћ (Дела 19,12).

Којим ћемо се онда извињењем удостојити, кад су његове сенке и хаљине одагнале смрт, а наше молитве не заустављају ни страсти? Шта је узрок? Велика је разлика у расположењу. Наравно, природни дарови су једнаки и заједнички, јер се он родио и одрастао и живео на земљи и дисао ваздух као и ми, док је у осталом био много већи и бољи од нас, односно по вољи,  заљубљен у веру.

 Свети Јован Златоусти

vimaorthodoxias.gr

Уколико желите да подржите мисионарски рад Живих Речи, то можете учинити на линку ОВДЕ
Хвала Вам!

Уколико желите да подржите мисионарски рад Живих Речи, то можете учинити на линку ОВДЕ
Хвала Вам!