Не треба да живите у анксиозности и страху

Фебруар 2, 2022 - 20:40
Фебруар 2, 2022 - 20:41
 0  43
Не треба да живите у анксиозности и страху

Нисте овде грешком. Неко вас је волео пре него што сте се родили и желео је да настанете. Да постојите, сада, заувек. Никада нећете умрети, јер је Христос умро и васкрсао за вас.

Биће потребно само неколико година да уђете у простор и време, да научите шта вам је потребно за дуго путовање ка Светлости Божијој.

Носићете улоге, али то нећете бити ви.

Даће вам име и број, али то нећете бити ви.

Научићете посао и живећете негде на земљи, али то нећете бити ви.

Можда ће вас болети, али то нећете бити ви.

Можда се удавите у бригама земље, у стресу и страху, али то нећете бити ви.

Јер, ви нисте „ваше улоге“, етикета коју су вам ставили. Ви сте светлост, лик Божији, Христос живи у вама, ви сте Његово дете.

Унутар себе сте увек били добро, мирни и спокојни, али страх и трауме нису дали да то осетите и схватите да нисте оно што су други говорили о вама, већ вас је Бог изабрао за Његову вечност.

Морате разумети и осетити ко сте, веровати Богу и онда не морате да бринете ни о чему. Он вас држи у наручју иако ви мислите да ходате.

Овај свет је дело Божије. Живот у који сте дошли никада се неће завршити. Почео је, али му нема краја јер је то Он желео.

Почните да уживате у радостима живота јер је он дар. Не плашите се туга, оне су лекције, не бојте се смрти, она је пролаз.

Осетите оно што заиста јесте, верујте у Бога који сања у вама и жели да будете срећни.

Мир је у вама, љубав је у вама, не морате нигде да идете да бисте пронашли Бога, јер је Он у вама.

У вашем срцу су степенице које воде у рај, каже свети Исак Сирин.

Пођите њима. Не журите. Корак по корак, полако, дан по дан. Нико вас не јури, нико вам не прети и не плаши вас. То су ваше мердевине, то је пут ка небу. Христос вас чека на његовом ободу пун светлости и радости.

Не морате да идете на небо да бисте га нашли. Он је дошао на земљу. Не морате да Га тражите негде другде, Он живи у вама, Он живи у вашем брату, Он живи у Цркви Својој, која је цела Васељена. Погледајте у себе и удахните од Даха Божијег који дише у вашој души. Био је, јесте и увек ће бити ту, будите сигурни у то.

 о. Пападопулос

armosbooks.gr

Уколико желите да подржите мисионарски рад Живих Речи, то можете учинити на линку ОВДЕ
Хвала Вам!

Уколико желите да подржите мисионарски рад Живих Речи, то можете учинити на линку ОВДЕ
Хвала Вам!