Старац САВА Псково-Печерски - О узајамној молитви

Август 20, 2022 - 15:00
 0  50
Старац САВА Псково-Печерски - О узајамној молитви

Чеда моја! Света Црква нас призива да се молимо једни за друге. Ја вас као пастир помињем кад служим у олтару. Молим Господа да вам дарује благодат која вас подржава и крепи, која ће вас повести од силе до силе, до благочестивости и која ће вас одбранити од нечеститости. У својим молитвама за вас призивам покров и заступништво Царице Небеске. Молим Је да вам помогне да живите у миру, с миром Божјим, да живите у радости Светога Духа, по правди Божјој и да славите Господа устима и срцем.
Издвајајући частице опет се молим за вас: „Не мене ради, већ ради благодати свештенства која је на мени и у мени, помени их! Духом Светим помози им да се сачувају у трпљењу и смирењу. Удаљи од њих сваку нечеститост; помири их; помози им да добродушно носе свој крст. Помози им у невољама и болестима, разреши сва њихова питања Духом Твојим Светим! Дај им све што желе, ако је то у складу са Твојом Светом вољом“.
Децо моја! Пастирска љубав и молитве за вас су у мени непрестано. Сродивши ме с вама, остаће у мени до краја мог века и отићи ће са мном чак и иза граница овог живота.
Али и ја вас молим: помињите ме у вашим молитвама. Као духовног оца ме помињите, зато што вас је духовни отац родио за вечни, радосни, непролазни живот, јер он желећи вама спасење узима на себе ваше немоћи; јер ће у последњи страшни час он бити ваш заступник пред Господом.
Како су спасоносне молитве када су узајамне! Хајде да узајамно молитвено желимо један другоме вечну радост у насељима рајским, и Господ ће видећи наше расположење срца да нас чува на нашем крстоносном путу ка вечној радости. Амин.

svetosavlje.org

Уколико желите да подржите мисионарски рад Живих Речи, то можете учинити на линку ОВДЕ
Хвала Вам!

Уколико желите да подржите мисионарски рад Живих Речи, то можете учинити на линку ОВДЕ
Хвала Вам!