Помоћ за Сару, 948 на 3030

Помоћ за Сару, 948 на 3030

Сара је рођена као здраво дете из уредно вођене прве трудноће. Са три месеца добија први епилептички напад, након кога детаљним испитивањем лекари постављају дијагнозу ТСЦ туберозна склероза, која је молекуларно генетском анализом узорка Сарине крви дефинитивно потврђена у лабораторији у Шпанији.

Туберозна склероза је мултисистемска болест до које долази мутацијом гена. Спада у ретке болести, неизлечива је и крајње непредвидива јер је сваки оболели различито захваћен болешћу. Од готово неприметног стања до потпуне нефункционалности и тешке душевне заосталости која веома често може бити праћена доброћудним и злоћудним туморима на свим органима.

Сарин случај, на жалост припада тежем облику. Налази њене магнетне резонанце главе, до сада описују преко 17 туморских промена, промене на очном дну десног ока и вишеструке промене на кожи трупа, лица и поглавине. Сара је на учесталим контролама од стране неуролога, кардиолога, нефролога, офтаомолога, физијатра и педијатра. Свакодневно су јој потребне разне врсте стимулација и терапија.

Због потпуне неизвесности даљег тока болести, породица је принуђена да покуша лечење у иностранству. Оперција тумора на мозгу за њу представља једино решење. Примаран је преглед у Теџас Цхилдрен’с Хоспитал у Хјустону, ради додатних најсавременијих дијагностичких прегледа на основу којих ће се знати који  би хируршки захват био најбољи за Сару, као и спровођење самог захвата.

Сара прикупља средства за операцију у иностранству, специјалистичке прегледе, рехабилитацију, логопедско, дефектолошке и психолошке третмане, као и за путне трошкове и смештај.

Више о начину уплате на Буди хуман