Тек са јављањем Богородице почела је нова ера за испуњење пророчанства

Размере догађаја рођења у свет Пресвете Богородице вернику је вероватно тешко преценити, а још је теже изразити свој став речима, јер свака реч на овај или онај начин ограничава смисао.

Септембар 22, 2022 - 13:55
 0  13
Тек са јављањем Богородице почела је нова ера за испуњење пророчанства

Рођење Пресвете Богородице за нас је као свануће тог дугоочекиваног највећег дана када је на свет дошао Спаситељ рода људског и Бог наш Исус Христос.

Рођење Богородице означило је долазак вечног пролећа, вечне истине, вечне наде, а цео Њен живот постао је пример бескрајне химне љубави према Богу.

Поставши Причесница Божанске славе и откривши свету Спаситеља, Пресвета Дјева је постала претеча новог благослова човечанству: погажена је смрт, укинуто проклетство првобитног греха – пут у Царство Небеско је отворен.

Колико је векова човек чекао овај час! Старозаветни пророци су објављивали вољу Божију и припремали свет за долазак Христов. Али неколико векова пре рођења Спаситеља, пророчка служба је престала; била су времена „пророчке тишине“. И тек са појавом Богородице почела је нова ера испуњења пророчанстава.

Од тада хришћани поштују Богородицу не само као Мајку Господа нашег Исуса Христа, већ и као своју Небеску Помоћницу, Заштитницу и Заступницу за читав људски род.

Призивајмо Богородицу, као што су је призивали апостоли, и хаjде да свакодневно је поштуjемо и прослављамо у нашим црквама, тражећи од Ње помоћ, покров и заштиту!

pravlife.org

Уколико желите да подржите мисионарски рад Живих Речи, то можете учинити на линку ОВДЕ
Хвала Вам!

Уколико желите да подржите мисионарски рад Живих Речи, то можете учинити на линку ОВДЕ
Хвала Вам!