Благослов Светог Спиридона за нови радни дан

Јул 22, 2022 - 10:19
 0  279
Благослов Светог Спиридона за нови радни дан

Када сам разговарао са једним светофрушкогорским монахом, између осталог ме упитао како ми је на послу. Након што сам му испричао о проблемима које скоро свакодневно имамо и како се са њима носим, рекао ми је:

"Право искушење брате, али то је хришћанство. Страдање. Но ти се огради молитвом. Сваки дан када дођеш на радно место помоли се Светом Спиридону, он ће ти помоћи. Чим стигнеш, прво затражи његов благослов па тек онда на посао...И прочитај му тропар. Њему ће бити мило а теби и свима запосленима на корист."

И тако, ево дванаеста година непрекидно испуњавајући овај благослов просим молитвену помоћ Светог Спиридона. Никада нисам упитао оца зашто је благословио да се баш њему обраћам у овој прилици, али заправо то није ни важно. До тада са овим светитељем нисам имао неки учесталији молитвени однос, тако да је овај разговор изнедрио ту једну нераскидиву везу. Па ма где и који посао радио.

Одштампао сам тропар са његовом иконом и залепио са унутрашње стране улазних врата канцеларије у којој радим. Чим дођем, отпојем му тропар и кажем:
"Свети Спиридоне, благослови наш данашњи рад."

На тај начин сам свакодневно и са драгим оцем, ког се увек сетим при молитвеном обраћању светитељу Спиридону, сјајној небеској тримитунтској звезди.

И наравно, проблеми нису заувек нестали. Није ово магијски чин, већ православље које је жива вера. Али их свакако човек другачије подноси. Лакше носи свој крст, и то искључио захваљујући помоћи Светог Спиридона.

????✏️Горан Маринић
Извор:Блог Вармеј https://varmej.blogspot.com/

Уколико желите да подржите мисионарски рад Живих Речи, то можете учинити на линку ОВДЕ
Хвала Вам!

Уколико желите да подржите мисионарски рад Живих Речи, то можете учинити на линку ОВДЕ
Хвала Вам!