"Без промена на видику"

Јуни 21, 2024 - 20:52
 0  97
"Без промена на видику"
Желимо промене , наравно на боље, али оне се још увек не назиру на видику. А то је нешто сасвим природно у ова неприродна времена где човек постаде вук један другоме.
Боље сутра без данашњег преумњења је шарена лажа или виртуелна бајка без happy end-a. A преумњење шта то беше, да ли је можда покајање? А покајања да ли има у народу и међу онима који желе да се брину за опште добро? Да ли то беше покајање да се зло не чини а уједно свако добро да се дела?
Промене под сваку цену без свенародног покајања и повратка светосавским вредностима су само још једна у низу вишедеценијских обмана српског рода који по речима Његоша још увек мртвим сном спава. А свенародно покајање и повратак светосавским вредностима још увек стрпљиво чека на дверима сваког Србина па и овог који пише и чита.
Без промена још увек на видику иако се кроз маглу назире неко боље "данас" где ћемо погледати једни друге у очи и рећи једни другима " брате опрости!" Само тада биће истинских промена кад једни другима опростимо и братски се загрлимо ко некада Стефан Првовенчани брата свога Вукана пред Светим Савом. А да ли смо спремни једни другима да опростимо и једни друге братски да загрлимо?
Драга браћо и сестре, ако заиста хоћемо промене морамо сви једни другима да опростимо и братски загрлимо јер само тада ова земља Србија може истински да крене путем Светог Саве и Симеона Мироточивог. До тад ћемо се ваљати у блату оптуживајући једни друге у духу фарисејства бацајући камење једни на друге а не видећи огромно брвно греха и неправде у очима нашим.
Да ли има промена на видику или не, овиси од свих нас драго браћо и сестре. А то је да пре свега и изнад свега да ли смо спремни у духу светосавља да опростимо једни другима и братски загрљени да кренемо да мењамо прво себе на боље....а тада ће бити све лакше да мењамо и споља кад сви дишемо једним плућима вере Православне, вере Светосавске.
Архимандрит Евсевије Меанџија
Све реа

Уколико желите да подржите мисионарски рад Живих Речи, то можете учинити на линку ОВДЕ
Хвала Вам!

Уколико желите да подржите мисионарски рад Живих Речи, то можете учинити на линку ОВДЕ
Хвала Вам!