Руски председник одликовао владику Антонија

Јул 23, 2020 - 20:05
 0  193
Руски председник одликовао владику Антонија
Председник Руске Федерације г. Владимир Путин одликовао је Преосвећеног Епископа моравичког г. Антонија, старешину Подворја Српске Православне Цркве у Москви, орденом пријатељства.У указу који је објављен на сајту Кремља се каже да је високо одликовање додељено владики Антонију за велики допринос у развоју духовних и културних веза, као и за активну просветитељску делатност.
 
Осим што руководи Српским подворјем у Москви владика Антоније је доктор теологије и декан Филосовско богословског факултета Руског православног универзитета у Москви. Епископ Антоније је представник Српске Православне Цркве при Московској патријаршији од 2002 године. Орденом пријатељства се награђују странци и грађани Русије који се истичу у јачану сарадње и пријатељства народа и шире добротворну делатност.
 
Владика Антоније је више пута награђиван. Недавно је Митрополит волоколамски г. Иларинон, шеф Одељења за спољне црквене везе Московске Патријаршије, одликовао владику Антонија медаљом Светог Марка Ефеског првог реда.
 
Владика Антоније је годинама успешни старешина Подворја Српске Православне цркве у Москви и захваљујући њему у храм Петра и Павла на древној Сољанки долазе не само бројни Срби већ и многи Московљани. Владика Антоније је допринео да се напишу нове странице заједничке историје руског и српског народа и показао је велику бригу за развијање односа две Цркве. Такође је показао велику бригу о српској дијаспори у Русији.
 
Владика Антоније је рођен у Ваљеву 23. јула 1970. године, завршио је са набољим оценама Духовну семинарију у манастиру Крки, а 1995. године је завршио са одличним успехом Московску духовну академију. Аутор је више књига.
 
 
Извор: Новости

Уколико желите да подржите мисионарски рад Живих Речи, то можете учинити на линку ОВДЕ
Хвала Вам!

Уколико желите да подржите мисионарски рад Живих Речи, то можете учинити на линку ОВДЕ
Хвала Вам!