Зашто Бог не даје оно што тражимо у својим молитвама?

Април 18, 2022 - 19:30
 0  88
Зашто Бог не даје оно што тражимо у својим молитвама?

Одговор је једноставан и очигледан: јер Бог најбоље зна шта нам је тачно потребно и у ком тренутку. Али овај одговор, нажалост, врло мало људи задовољава.

Дакле, понекад нам Господ, не видећи још како да нас поправи, пошаље управо оно за чим смо чезнули. И онда остајемо сами са својим сном и са сопственом непромишљеношћу.

Много је случајева када остварени снови постану наша застрашујућа стварност. Али у сваком случају не треба очајавати. Само морате од самог почетка прихватити да није све што желимо, заправо потребно и корисно. И само Господ зна, шта је тачно корисно, спасоносно. И само Он може исправити све наше грешке – само би наша жеља била да прихватимо Његову вољу.

Како да се молимо у таквој ситуацији, показује нам Сам Христос у Гетсиманској молитви Оцу своме: «Оче, кад би хтио да пронесеш ову чашу мимо мене! Али не моја воља, но твоја нека буде!».

«Али не моја воља, но твоја нека буде!» jе овде кључна фраза. И зато треба више да се молимо не да нам се жеље остваре, него да знамо вољу Божију за нас, да у сагласности са њом градимо живот.

Тек тада ћемо заиста бити мирни и задовољни. Само тада нас наше жељенеће раздвојити. Јер живот са Богом и у Богу је директан пут у Царство Небеско, мир и спокој у земаљском животу.

pravlife.org

Уколико желите да подржите мисионарски рад Живих Речи, то можете учинити на линку ОВДЕ
Хвала Вам!

Уколико желите да подржите мисионарски рад Живих Речи, то можете учинити на линку ОВДЕ
Хвала Вам!