Кренимо да постанемо једно

Фебруар 22, 2023 - 14:00
 0  69
Кренимо да постанемо једно
Схватимо да православље није религија или незнабожачка секта, већ Христово откривење, права веза са Христом кроз Свете тајне, кроз Светињу односа са ближњим и са читавом творевином. Православље је начин лечења, Црква као Тело Христово и ми као болесни чланови који желимо здравље и исцељење. Ово здравље долази и кроз ближњег. Христос и слика ближњег нису две различите ствари. Нека Христос постане наш живот, а не само његов део. Црква да постане читав наш живот - од „Добро јутро“, што кажемо продавцу, од загрљаја жене и деце, од осмеха који упућујем продавцу на бензинској пумпи или пијаци. Христос није само унутра, већ свуда.
Једно велико зло у нашем духовном животу је то што не допуштамо Христу да делује или му радије кажемо где треба да делује, а где не! Много пута му кажемо: „Остани у углу! Сад немаш посла! "Како ћемо наћи пут спасења када Христа претворимо у „марионету свог живота“ и идола којег желимо да се потчинимо својој себичности ... Оставимо то коначно и пустимо Христа да у нашем животу нацрта пут спасења.
Уђите у Цркву, млади или стари...Кренимо да постанемо једно, да помогнемо, загрлимо, опростимо и постанемо Његова деца. Живимо парохијски загрљај !!!
Успећемо! Загрљај је тамо, на Крсту и чека нас ...
Хоћемо ли одбити?
(о. Спиридон Скутис)
facebook.com/serafim.petkovic

Уколико желите да подржите мисионарски рад Живих Речи, то можете учинити на линку ОВДЕ
Хвала Вам!

Уколико желите да подржите мисионарски рад Живих Речи, то можете учинити на линку ОВДЕ
Хвала Вам!