Молитва свештеника

Октобар 31, 2022 - 22:45
 0  115
Молитва свештеника
Исусе, Пастиру добри, захваљујем Ти, јер си дао мени, малом и нејаком, исту заповест који си дао Твојим апостолима, рекавши им: „Паси јагањце моје, паси овце моје“ (Јован 21:17).
Никада се не бих усудио, о Господе, да прихватим тако одговорну службу, да нисам веровао  да ће милост Твоја  излечити слабости моје и надоместити оно што недостаје.
Дакле, у овом тренутку, у којем тако јако осећам сопствене недостатке, ја, Твој свештеник,  слуга Твој, мали пастир стада Твог, молим ти се:
Подржи ме, Господе, и учини срце моје чистим, потпуно,  приљубљено заповестима Твојим.
Узми од мене, слуге Твога себичност, хвалисање и световности.
Држи далеко од мене гнев, злобу, завист и љубомору.
Учини ме човеком молитве, тако да могу не само уснама, већ и срцем својим хвалити и славити име Твоје свето.
Помози ми да не заборавим света осећања моје прве Литургије, и да њима отерам клицу навике, које толико често долази у мене.
Помози мени,  свештенику Твоме, Господе, да увек будем анђео утехе потлаченима, извор духовног окрепљења деморализованима, водич ка Твоме миру и извор радости рањенима.
Помози ми, Спаситељу мој,да у свом животу и раду комбинујем нежност са чврстином, тактичност са снагом, осетљивост са строгошћу.
Умањи грешке моје, тако да нико не падне због моје слабости.
Научи ме, Господе, како да упутим децу, инспиришем младе, саветујем одрасле, да грешника повратим на прави пут, охрабрим оне који су на самрти.
Научи ме, Господе, који знаш срце човеково, како да правилно вршим Свете Тајне Цркве Твоје, а посебно Свету Тајну исповести. У том моменту,учини ме да будем савршен психолог и нежан отац.
Подржи у мојој парохији жељу за чињењем  добих дела и буди вођа  богопријатним настојањима, тако да сви бити придобијен,  да се боре за срећу своји и да славе Твоје свето име. Амин.
(саставио Отац Димитрије Гагастатис)

Уколико желите да подржите мисионарски рад Живих Речи, то можете учинити на линку ОВДЕ
Хвала Вам!

Уколико желите да подржите мисионарски рад Живих Речи, то можете учинити на линку ОВДЕ
Хвала Вам!