Помени Господе упокојеног слугу Твога Николаја!

Јул 27, 2020 - 19:53
Јул 27, 2020 - 19:58
 0  6.2k
Помени Господе упокојеног слугу Твога Николаја!

Драги и часни оци, браћо и сестре,

помените у вашим молитвама новопредстављеног слугу Божјег протосинђела Николаја (Младеновића), игумана манастира Саринац код Крагујевца. Нажалост, упокојио се од овог злокобног вируса вечерас у 17:20. Отац Николај је `72. годиште. Сахрана у уторак, 28. јула у 9:00 часова у манастиру Саринац.

Молитва за упокојене

Отац Николај

Помени, Господе, уснулог слугу Твога Николаја у нади на васкрсење у живот вечни, и све упокојене у побожности и вери, и опрости им свако сагрешење, хотимично и нехотимично, што сагрешише речју, или делом, или мишљу. И усели их у места светла, у места свежине, у места одмора, одакле одбеже свака мука, жалост и уздисање, где гледање лица Твога весели све од века свете Твоје.


Даруј им царство Твоје и учешће у неисказаним и вечним Твојим добрима, и наслађивање у Твом бесконачном и блаженом животу.


Јер си Ти живот, и васкрсење и покој уснулих слугу Твојих, Христе, Боже наш, и Теби славу узносимо са беспочетним Твојим Оцем и Пресветим, и Благим, и животворним Твојим Духом, сада и увек и у векове векова.


Амин.

У блаженом уснућу и вечан покој, подај Господе уснулом служитељу Твоме Николају и учини њему вечан спомен! Вјечнаја и достоблаженаја памјат! Вечан му спомен!

Уколико желите да подржите мисионарски рад Живих Речи, то можете учинити на линку ОВДЕ
Хвала Вам!

Уколико желите да подржите мисионарски рад Живих Речи, то можете учинити на линку ОВДЕ
Хвала Вам!