Помени Господе упокојеног слугу Твога Николаја!

Помени Господе упокојеног слугу Твога Николаја!

Драги и часни оци, браћо и сестре,

помените у вашим молитвама новопредстављеног слугу Божјег протосинђела Николаја (Младеновића), игумана манастира Саринац код Крагујевца. Нажалост, упокојио се од овог злокобног вируса вечерас у 17:20. Отац Николај је `72. годиште. Сахрана у уторак, 28. јула у 9:00 часова у манастиру Саринац.

Молитва за упокојене

Отац Николај

Помени, Господе, уснулог слугу Твога Николаја у нади на васкрсење у живот вечни, и све упокојене у побожности и вери, и опрости им свако сагрешење, хотимично и нехотимично, што сагрешише речју, или делом, или мишљу. И усели их у места светла, у места свежине, у места одмора, одакле одбеже свака мука, жалост и уздисање, где гледање лица Твога весели све од века свете Твоје.


Даруј им царство Твоје и учешће у неисказаним и вечним Твојим добрима, и наслађивање у Твом бесконачном и блаженом животу.


Јер си Ти живот, и васкрсење и покој уснулих слугу Твојих, Христе, Боже наш, и Теби славу узносимо са беспочетним Твојим Оцем и Пресветим, и Благим, и животворним Твојим Духом, сада и увек и у векове векова.


Амин.

У блаженом уснућу и вечан покој, подај Господе уснулом служитељу Твоме Николају и учини њему вечан спомен! Вјечнаја и достоблаженаја памјат! Вечан му спомен!