Свијет опстаје молитвама праведника

Август 6, 2020 - 19:00
 0  149
Господ је у Своје наручје, у јутро 5. августа призвао душу свог вјерног слуге Архимандрита Андреја (Јовичића), игумана Манастира Светог Архиђакона Стефана у Сланцима код Београда.

 
Отац Павле Кондић, који је као дјечак од 12 година први пут дошао у манастир Сланци код Београда, подијелио је са слушаоцима Радија Светигора своја сјећања на блаженог спомена оца Андреја. Као црквени историчар, отац Павле је говорио и о томе гдје види мјесто оца Андреја у савременој српској црквеној историји
 
Света заупокојена литургија биће служена у петак 07. августа у 9 часова а у наставку монашко опијело и сахрана оца Андреја на манастирском гробљу манастира Сланци.
Овим поводом, из архиве нашег Радија, издвојили смо и разговор угодни о Божјим угодницима, који је отац Павле Кондић снимио сјутрадан по Спасовдану 7. јуна 2019. године, приликом свог последњег сусрета са оцем Андрејем, на братском сусрету монаха у манастиру Светог Архиђакона Стефана – Сланци код Београда, када су разговарали о Божјим угодницима Паријарху Павлу и архимандриту Варнави савинском.
 
Своја сјећања и свједочења тада су говорили архимандрит Андреј Јовичић, старјешина манастира Сланци а у разговору су учествовали архимандрит Серафим Божић, старјешина манастира Денковац у Шумадијској епархији, јеромонах Стефам, намјесник манастира Сланци и монах др Павле Кондић, сабрат манастира Стањевићи у Митрополији Црногорско-приморској.
 
Архимандрит Андреј (Јовичић) рођен 1937. године у месту Гојна Гора у општини Горњи Милановац и крштен као Алекса. Од седамнаесте године је живео монашким животом, служио Господу свим срцем у неколико Епархија Српске православне Цркве. 15 година провео у Епархији рашко-призренској уз тадашњег Епископа рашко-призренског потоњег Патријарха српског, блаженопочившег г. Павла.
 
Вјечан спомен и Царство Небеско оцу Андреју!
 
 

Уколико желите да подржите мисионарски рад Живих Речи, то можете учинити на линку ОВДЕ
Хвала Вам!

Уколико желите да подржите мисионарски рад Живих Речи, то можете учинити на линку ОВДЕ
Хвала Вам!