Упокој Господе уснулог слугу Твога Уроша

Јул 16, 2020 - 19:13
 0  11550
Упокој Господе уснулог слугу Твога Уроша

Драги и часни оци, драга браћо и сестре и поштовани пријатељи,

Данас сам се чуо са Мајом, мајком упокојеног служитеља Божјег Уроша, момка од 22. године из Ћуприје, који се упокојио 13. јула ове године. Урош је био културан и васпитан момак, спортиста, здрав... упокојио се у сну. Она нас је све замолила да помињемо у молитвама његовог сина Уроша.

Молим вас да се ми сви заједно као Црква Божја молимо за упокојење његове благочестиве душе. Господ да вас награди сваким добром.

Молитва за упокојене

Помени, Господе, уснулог слугу Твога Уроша у нади на васкрсење у живот вечни, и све упокојене у побожности и вери, и опрости им свако сагрешење, хотимично и нехотимично, што сагрешише речју, или делом, или мишљу. И усели их у места светла, у места свежине, у места одмора, одакле одбеже свака мука, жалост и уздисање, где гледање лица Твога весели све од века свете Твоје.


Даруј им царство Твоје и учешће у неисказаним и вечним Твојим добрима, и наслађивање у Твом бесконачном и блаженом животу.


Јер си Ти живот, и васкрсење и покој уснулих слугу Твојих, Христе, Боже наш, и Теби славу узносимо са беспочетним Твојим Оцем и Пресветим, и Благим, и животворним Твојим Духом, сада и увек и у векове векова.


Амин.

У блаженом уснућу и вечан покој, подај Господе уснулом служитељу Твоме Урошу и учини њему вечан спомен! Вјечнаја и достоблаженаја памјат! Вечан му спомен!

Уколико желите да подржите мисионарски рад Живих Речи, то можете учинити на линку ОВДЕ
Хвала Вам!

Уколико желите да подржите мисионарски рад Живих Речи, то можете учинити на линку ОВДЕ
Хвала Вам!