Нашем животу треба храбрости

Август 17, 2023 - 16:00
 0  172
Нашем животу треба храбрости

Нашим животима је потребна храброст. Усудите се да радите ствари у свом животу.

Много пута се не усуђујемо нешто да предузмемо, не предузимамо иницијативе, уопште не ризикујемо и тако остајемо у неизвесности свог нерада, али се и пунимо потиснутим жељама.

Живот са потиснутим жељама је живот без храбрости и без ризика. За ово стање нико није крив. Криви су само ваши страхови да живите, да будете срећни, да радите оно за чим срце жуди.

Много пута се плашимо да живимо, да се заљубимо, да опростимо, да волимо, да променимо посао, да напустимо очеву кућу, да заснујемо породицу, да одемо на пут, да се осмехнемо, да загрлимо, да потрошимо свој новац , да искористимо доброту коју имамо у себи, да остваримо своје снове.

За срећу је потребно живети.  Малодушни људи се баве животима других, јер су изабрали да њихови животи остану монотони и равнодушни.

Бог не жели да траћимо своје животе у беспослици, у неукусној рутини компромиса. Бог жели да искусимо радости овог живота, да живимо трошећи на друге небо које носимо у себи, да живимо ризикујући све за љубав, да живимо као мелодична песма а не као јадиковање, да живимо као мирис тамјана , који гори на нашој жеђи за вечношћу.

Свака особа је другачија, једна је друштвенија, друга интровертнија, једна је више атлетска, друга више интелектуална. Знаш ко си а ко ниси. Ти ћеш одлучити шта желиш да радиш, а не други. Радите оно за чим вам срце жуди без претеране анализе, без губљења времена у сценаријима „видећемо, можда касније, итд“, јер живот пролази.

Ако не сада, када? Не заваравај се. Не скривај се иза околности.

Живот пролази у мислима и размишљањима, а нажалост не у одлукама и догађајима. Престаните да живите у својим фантазијама, престаните да анализирате ствари и живите. Живите и захвалите Богу што вам је дао ову прилику.

Живите заједно са Богом. Живите заједно са својим ближњим. Живите за себе, али без свог ега.

 

архим. Павел Пападопулос

bogonosci-bg

Уколико желите да подржите мисионарски рад Живих Речи, то можете учинити на линку ОВДЕ
Хвала Вам!

Уколико желите да подржите мисионарски рад Живих Речи, то можете учинити на линку ОВДЕ
Хвала Вам!