Молитва светом Јустину Ћелијском у свакој муци, невољи и искушењу

Фебруар 11, 2024 - 13:59
 0  635
Молитва светом Јустину Ћелијском у свакој муци, невољи и искушењу
Свети Оче Јустине, преблаги Аво наш и силни заступниче пред Царем Небеским, Теби прибегавамо и тебе молимо, услиши вапај нас грешних, јадних И грехом раслабљених слугу Господњих, који велику муку у ове зле дане трпимо и кроз страшна искушенија пролазимо.
Погледај на нас грешне, помози нам који ти се смерно молимо и као светитеља величамо и од тебе се помоћи надамо.
Спасавај нас свети наш Аво, од страшних валова јереси и раскола који се са страховитом Хуком надвијају над немоћне душе наше претећи да нас потопе у мору свеопштег отпадништва.
Заштити нас свети Оче наш од лажних пастира и вукова у јагњећој кожи који саблазњују словесно стадо Христово; удаљујући га од пута спасенија Богопротивним учењима и делима наводећи га у духовну пропаст.
Избављај нас свети помоћниче наш небески од надолазеће силе антихристове и слугу његових који обмањују и поробљавају душе непажљивог народа припремајући пут зачарењу Антихриста.
Сачувај нас силни заступниче наш од охладнелости срца,греховних навика и сваког Богопротивног пута, дела, речи и мисли, да неби својом леношћу, гресима и непажњом, у љубави према Богу охладнели и удаљујући се срцем од Христа лак плен ђаволу постали и душе своје погубили.
Види свети наш Аво ово страданије, изнемоглост и изгубљеност нашу, али види и наду нашу коју са љубављу свим срцем на тебе силно полажемо.
Твојим светим молитвами Добри наш пастиру Измоли од Господа нашег Исуса Христа милост и Благодат за грешне душе наше, да би се твојом помоћу и ми јадни и грешни, силом Благодати очистили, исцелили, освештали и у свакој врлини утврдили, да би твојим светим руководством са страхом Божијим сигурно на путу спасенија ходили и у свему свету вољу Божију творили.
Усрдним заступништвом и непрестаним моленијем твојим да и ми заблудели нађемо мир са Богом и спасеније душама нашим, те да у Царству Небеском заједно са тобом свети наш Аво, свим светима, светим ангелима и пресветом Богомајком славимо пресвето и преблагословено име Оца Сина и Светог Духа у сву вечност.
Амин.

Уколико желите да подржите мисионарски рад Живих Речи, то можете учинити на линку ОВДЕ
Хвала Вам!

Уколико желите да подржите мисионарски рад Живих Речи, то можете учинити на линку ОВДЕ
Хвала Вам!