Молитва за оне који негују болеснике, да би то са љубављу чинили

Октобар 26, 2023 - 22:02
Октобар 26, 2023 - 22:01
 0  218
Молитва за оне који негују болеснике, да би то са љубављу чинили
Господе Исусе Христе, Сине Бога Живога, Јагње Божије, Који узимаш грехе света; Пастиру добри, Који си положио душу Твоју за овце Твоје; Небесни Лекару душе и тела наших, Који исцељујеш сваку болест и сваку рану на људима Твојим!
Теби припадам, помози ми, недостојном слуги Твоме. Погледај, Многомилостиви, на рад и служење моје, дај ми да будем веран у малом; да послужим болеснима, да Тебе ради, носим болест болесних и не себи, већ Теби јединоме да угодим у све дане живота мога. Јер Ти си рекао, о Најслађи Исусе:
Када једноме учинисте од ове моје најмање браће - Мени учинисте О, Господе, суди ми грешном, по овој речи Твојој, за одмор и утеху искушаваних, болесних слугу Твојих, који си искупио часном Својом Крвљу. Пошаљи ми благодат Твоју, која ће спалити у мене трње страсти, Ти Који си призвао мене грешног на дело служења у Име Твоје; без Тебе не можемо чинити ништа: посети ме ноћу и научи срце моје да увек стојим крај узглавља болесних и немоћних, такни душу моју Твојом љубављу, која ће све да подноси и нимало да ослаби. Тада ћу моћи Тобом укрепљаван да се подвизавам подвигом добрим, и веру да сачувам, чак до последњег мог издисаја. Јер Ти си Извор исцељења душевних и телесних, Христе Боже наш, и Теби - као Спаситељу људи и Женику душе Који долази у поноћ - славу, благодарности и поклоњење узносимо, сада и увек и у векове векова. Амин.

Уколико желите да подржите мисионарски рад Живих Речи, то можете учинити на линку ОВДЕ
Хвала Вам!

Уколико желите да подржите мисионарски рад Живих Речи, то можете учинити на линку ОВДЕ
Хвала Вам!