-Не кушај Господа Бога својега!- (Лк.4,12)

Мај 12, 2024 - 17:28
 0  35
-Не кушај Господа Бога својега!- (Лк.4,12)
Треће искушење Христово где му ђаво предлаже да скочи са крила храма у Јерусалиму и да ће га анђели дочекати на рукама итекако је актуелно у нашем савременом друштву где кроз екстремне спортове ђаво куша род људски и доводи у питање њихове животе.
Господ наш Исус Христос смиреним одговором победио је лукавство сатане одговоривши му: " Не кушај Господа Бога својега! " док нажалост многи млади људи данас кушају Бога кроз екстремне спортове и доводе своје животе у опасност мислећи да ће својим тзв. подвизима које "каче" на друштвене мреже зарад "лајковима"стећи популарност.
Све врсте спортова где се угрожава људско здравље и доводи у питање људски живот зар није кушање Бога? Какву корист имају од испразне људске славе сви они спортисти или љубитељи спорта којима је здравље доживотно уништено или живот наглао прекинут због неразумних вештина?
Дефинитивно те врсте спортова не можемо називати спортовима нити је то нешто што оплемењује човека. Могу они бити званично уврштени и у Олимпијске дисциплине али чим се вредност људског здравља и живота доводи у питање, то онда више нису спортске дисциплине којима треба да се образују нови нараштаји него кушање Бога зарад испразне људске славе.
Ако би бројали колико је људи скоро свих узраста а највише нажалост младих изгубило животе само у протеклих пар година кроз разне екстремне спортове брзо би увидели трагичност бављења свим тим тзв. спортовима, што они заправо нису него кушање Бога.
Драга браћо и сестре, не кушајмо Господа Бога нашега кроз неразумане и Богом неблагословене тзв. екстремне спортове где се угрожава људско здравље и сам живот доводи у питање него се бавимо оним спортовима који оплемењујују људску душу, јачају тело и везују људе споном братства и пријатељства у славу Божију а на корист роду људском.
Архимандрит Евсевије Меанџија
facebook.com

Уколико желите да подржите мисионарски рад Живих Речи, то можете учинити на линку ОВДЕ
Хвала Вам!

Уколико желите да подржите мисионарски рад Живих Речи, то можете учинити на линку ОВДЕ
Хвала Вам!