Хришћанин је човек који има поверење у Господа

Јануар 28, 2022 - 16:33
Јануар 28, 2022 - 16:35
 0  82
Хришћанин је човек који има поверење у Господа

Хришћанин није човек који има све одговоре о животу у џепу. Напротив, он је тај који, иако не зна све и не разуме све што се дешава у његовом животу, бира да верује Богу. Не зато што зна већ зато што воли.

Много пута ћемо очајавати, осећаћемо се фрустрирано што нисмо способни да управљамо оним што нам се дешава у животу. Бес и туга обузеће нашу душу. Огромно захтевно "зашто“, настојаће да нам разори сваку наду. Ипак, и ове наизглед негативне емоције део су дугог пута нашег постојања.

Све што не одговара плановима нашег ума и нашег "ја", сматрамо катастрофом. Али, знате ли колико је таквих катастрофа постало начело за нешто ново, снажно и лепо у нашим животима? Да будемо искрени, пре него што смо пронашли себе, морали смо да се изгубимо.

Дакле, ништа од онога што се дешава у нашим животима није ван еволуционог пута нашег постојања. Све су то лекције које су нам потребне за наше духовно узрастање. Зато, немојмо да искушења, која се поистовећују са нашим плановима, именујемо као "добра" а она, која надмашују наше сопствене интерпретације и кваре планове нашег „ја“, именујемо као "лоша". Уздајмо се у Бога.

Нека свака наша тешкоћа и негативна емоција постану узрок молитве и односа са Христом. Хајде да разговарамо са Њим и отворимо Му своја срца искрено. И рецимо Му да смо неспособни да разумемо шта тражи од нас и зашто наилазимо на препреке у току живота. "Не знам Господе зашто си допустио ово искушење, али добро знам да ме волиш и не желиш ми зло. Верујем Ти иако Те не разумем увек."

Будите сигурни да нас Он неће разочарати ако останемо верни у овом односу са Њим. Доћи ће време када ћемо схватити зашто нам се све то дешавало у животу. Видећемо да је свако искушење, свака особа коју смо срели, сваки благослов и катастрофа коју смо доживели, били унутар ширег плана духовне еволуције. Сваки пут, када бисмо рекли да нисмо успели, Бог би мењао курс и отварао нове путеве у нашим животима. Сваки пут када смо помислили да смо уништени, започињали смо нову лекцију живота и вечности.

о. Харамбос Пападопулос

facebook.com

Уколико желите да подржите мисионарски рад Живих Речи, то можете учинити на линку ОВДЕ
Хвала Вам!

Уколико желите да подржите мисионарски рад Живих Речи, то можете учинити на линку ОВДЕ
Хвала Вам!