Покајничка молитва за духовну заштиту

Покајничка молитва за духовну заштиту
О Господе Исусе Христе, Сине Божји, надо наша и утјехо моја, који си се ради мене кукавног обукао у трошно тијело, ишчупај ме из биједе и подај утјеху души мојој јадној.
Усади у срце моје да творим заповјести Твоје, и да напустим дјела зла и добијем блаженства Твоја, јер се у Тебе уздам, Господе, спаси ме.
Господе, сагријеших ли умом или мишљу, ријечју или дjелом, опрости ми!
Господе, избави ме сваког незнања, лакомислености и малодушности, и окамењене неосјетљивости!
Господе, избави ме од сваког искушења!
Господе, просвијети моје срце које помрачи рђава жеља!
Господе, ја као човјек Теби сагријеших, а Ти као милосрдни Бог помилуј ме, видећи немоћ душе моје!
Господе не лиши ме Својих небескијех блага!
Господе, избави ме вјечних мука запиши ме, слугу Твогa, у књигу живота, и подари ми добар крај!
Господе Боже мој, иако ништа добро не учиних пред Тобом, ипак ми дај да по благодати Твојој поставим добар почетак!
Господе неба и земље, помени мене грјешног слугу Твог, у Царству Своме!
О Господе мој и Творче, Ти који не желиш смрти грјешнику, него да се обрати и жив буде, дај обраћење и мени биједном и недостојном, отми ме из чељусти погубне змије која је зинула да ме прогута и сведе жива у пакао.
Господе Исусе Христе, Сине Божји, пошаљи ми у помоћ благодат Своју да прославим свето Име Твоје, ради молитава Пречасне Матере Твоје, и бестјелесних Анђела Твојих, и Пророка и Претече и Kрститеља Твога, и богорјечитих Апостола, светијех и добропобједних Мученика, преподобних и богоносних Отаца и свих Светих, избави ме од садашње напасти ђаволске, од сваке мађије, чаролије, врачања и од лукавих људи, да не узмогну учинити мени зла никаквога.
Господе, свјетлошћу Твојег блистања сачувај ме ујутру, преко дана, навече и када сан долази, и силом благодати Твоје одврати и удаљи зло свако и силу нечисту која дјејствују по наговору ђавола.
Kо је тако мислио и чинио – врати њихово зло назад у пакао, јер Твоје је Царство и Сила, и Слава, Оца и Сина и Светога Духа. Амин