„Свете српске жене“ - руско издање о познатим светитељкама

Август 27, 2020 - 19:47
Август 27, 2020 - 19:48
 0  158
„Свете српске жене“ - руско издање о познатим светитељкама

У издању Псковопечерског манастира Успења Пресвете Богородице „Вољни страник“ објављена је књига која говори о светим женама Српске Цркве, чији се спомен поштује и у руској црквеној традицији „Свете српске жене“ – зборник у којем су приказана најпотпунија житија дивних подвижница, у чијим подвизима се огледају искрена вера, побожност, љубав, пример молитве и бриге о ближњима. Управо оне су васпитавале будуће подвижнике, христољубиве владаре и подвижнике за веру.

Ова књига представаља дуго очекивани поклон хришћанкама које носе имена у част српских светих жена, као и свима онима који се занимају за српску историју и културу. Аутор зборника је стручњак за историју Српске Цркве јеромонах Игњатије (Шестаков).

У књизи се наводи краћи речник манастира и храмова који се помињу у житијима светих жена. А многобројне фотографије ће помоћи у томе да се већ сад започне ходочашће ради обиласка српских светиња.

У књизи су прикупљени животописи оних светих подвижница које су прослављене на нивоу целе Цркве. Већина њих постоји и у руском црквеном календару.

Као илустрације употребљене су фотографије из личног архива аутора, као и икона чији је аутор иконописац Јелена Хинић.

pravoslavie.ru

Уколико желите да подржите мисионарски рад Живих Речи, то можете учинити на линку ОВДЕ
Хвала Вам!

Уколико желите да подржите мисионарски рад Живих Речи, то можете учинити на линку ОВДЕ
Хвала Вам!