Чудотворна икона Мајке Божије ОСТРОБРАМСКА (молитве)

Август 23, 2023 - 13:07
Август 23, 2023 - 13:08
 0  245
Чудотворна икона Мајке Божије ОСТРОБРАМСКА (молитве)
О, Пресвета Дјево, Мати Господа вишњих сила, Царице Небеса и Земље и града нашега Кијева свемоћна Заступнице! Прими похвално певање од нас недостојних слугу Твојих и узнеси молитве наше ка престолу Сина Твога и Бога нашега да милостив буде и нама грешнима и да пошаље благодат Своју онима који Те поштују и који се са вером и љубављу клањају чудотворној икони Твојој. Коме ћемо да захвалимо, Владичице? Коме ћемо да прибегавамо у невољама нашим, ако не Теби Царици Небесној? Ко ће плач и уздахе наше чути, ако не Ти, Свенепорочна, Надо хришћана и прибежиште нас грешних? Ко ће осим Тебе да нас заштити у напастима? Зато Те молимо усрдно: покриј Твојим заступништвом наша прегрешења, заштити нас од непријатеља видљивих и невидљивих, умекшај срца злих људи, који устају против нас!
О, Мати господа нашега и Творца! Ти си корен девствености и неувењиви цвет чистоте. Прими недостојну молитву нашу и сачувај нас у чистоти душевној, одбрани нас од најезде злих људи и од изненадне смрти и даруј нам покајање пре одласка из овог света. Помилуј нас у дневним, јутарњим и вечерњим часовима и у свако време сачувај нас: када стојимо, кад седимо, кад ходамо, на сваком путу и у ноћним часовима кад спавамо: збрини нас, покриј и заштити. На сваком месту и у свако време, буди нам, Мати Преблага, стена необорива и заступништво јако. Буди нам чуварка у целом животу нашем, Пречиста! Избави нас од демона у час смрти. Измоли нам и по смрти упокојење код Сина Твога и Бога нашега. А ми грешни, са надом Теби молитве узносимо и умилно вапијемо: Радуј се, Благодатна, радуј се, Обрадована, радуј се, Преблагословена, Господ је с тобом и Тобом је са нама.
Теби прибегавамо као несумњивој и брзој Заступници нашој и Теби, као Свемоћној Помоћници, сами себе, један другог и сав живот наш Христу Богу предајемо, Коме доликује свака слава, част и поклоњење са беспочетним Оцем Његовим, са Пресветим и благим и живоносним Духом Његовим, сада и увек у све векове векова. Амин.
О, Свемилостива Госпођо, Царице, Богородице, од свих нараштаја изабрана и од свих небеских чинова уважавана! Погледај милостиво на људе, који стоје пред светом иконом Твојом и који се усрдно моле Теби и учини да Твојим посредништвом и заступништвом код Сина Твога и Бога нашега нико не оде са овог места празан у надању своме и посрамљен у уздању своме, већ да прими од Тебе све - према благој жељи срца свога по потреби својој, за спасење душе и здравље тела. Најпре осени и огради покровом Твојим, Милосрдна Мати, Цркву Твоју Свету. Твојим вишњим благословом архијереје наше православне укрепи, миром огради и у Светој Цркви Твојој сачувај их целе, здраве, часне и дуговечне и да исправно управљају, даруј им реч своје Истине и милостиво их избави са свим православним хришћанима од непријатеља видљивих и невидљивих и у православној чврстој вери до краја века неодступно и неизоставно сачувај. Надгледај милошћу, Свеопевана и Својим милостивим заступништвом на сву нашу земљу, на наше градове и град овај (или храм овај, или духовни сад овај) и на све излиј неоскудно своју богату милост. Јер Ти си Свесилна Помоћница и Заступница свих нас. Приклони се молитвама свих слугу Твојих, који притичу овде светој икони Твојој, услиши уздахе и гласе, којима се слуге Твоје моле на овом светом месту. Ако, пак, и иноверни и туђин дође овде да се помоли, услиши, чедољубива Госпођо, и њему човекољубиво и милостиво учини што тражи за помоћ и спасење. Огорчена и расејана срца у земљама нашим, упути на пут истине. Отпале од благочестиве вере обрати и опет присаједини Светој, Православној, Саборној и Апостолској Цркви. Људе Твоје у кућама својим и братију ове свете обитељи огради миром и сачувај, код младих братство и смиреноумље утврди, старост подржи, децу васпитај, оне у зрелом узрасту умудри, сироте и удовице заштити, притешњене невољама и жалостима утеши и сачувај, младе упути, болесне исцели, заробљене ослободи, ограђуј их стално од сваког зла Својом благошћу и утеши милостивом Твојом посетом и све оне, који нам добро чине. Даруј, Блага Дјево, земљи плодност, ваздуху чистоту и све што је на корист нашу, даре благовремене и потребне, свемоћним Твојим заступништвом пред Свесветом и животворном Тројицом. Оце и матере и браћу и сестре и све од давних времена, који су отишли из овога живота, а који су припадали светој икони Твојој, упокој у насељима светих и у месту зрачном (светлом) и мирним, где нема туге и уздисања. А када дође и наш одлазак из живота овог и пресељење у живот вечни, заступи нас Преблагословена Дјево, и даруј нам хришћански крај живота нашега, без болести, непостидан, миран и да удостојени причешћа Светим Тајнама - нађемо се у будућем веку сви заједно са свима светима у бесконачно блаженом животу у Царству возљубљеног Сина Твога, Господа и Бога нашега Исуса Христа, Коме припада слава, част и поклоњење са Оцем и Светим Духом у векове векова. Амин.
О, Пресвета Госпођо, Владичице моја, Богородице, Небесна Царице! Спаси и помилуј мене грешнога слугу Твога од напрасне клевете, од сваке беде и напасти и изненадне смрти. Помилуј ме у дневним часовима, у јутарњим и вечерњим и усвако време сачувај ме - када стојим или седим и на сваком путу, којим ходам и у ноћним часовима када спавам, покриј ме и заштити. Одбрани ме, Владичице Богородице, од свих мојих непријатеља видљивих и невидљивих и од сваке зле прилике. На сваком месту и у свако време буди ми, Мати, Преблага Стена необорива и заступница јака. О, Пресвета Госпођо Владичице Дјево и Богородице! Прими недостојну молитву моју и сачувај ме од изненадне смрти и даруј ми, пре краја, покајање. Буди ми Чуварка читавог живота, Пречиста! Ти ме избави од демона у часу смрти! Ти ме и после смрти упокој! Под Твоју милост прибегавамо, Богородице Дјево: молбе наше не презри у невољама, него нас избави од беда, Једина Чиста и Благословена!
(Нашом усрдном молитвом пред овом иконом Мајка Божија нам помаже у заштити од злих сила и незваних у дом гостију.)

Уколико желите да подржите мисионарски рад Живих Речи, то можете учинити на линку ОВДЕ
Хвала Вам!

Уколико желите да подржите мисионарски рад Живих Речи, то можете учинити на линку ОВДЕ
Хвала Вам!