Реч богатство носи у свом корену реч Бог

Август 31, 2024 - 14:39
 0  100
Реч богатство носи у свом корену реч Бог

Реч богатство носи у свом корену реч Бог. Пуно Бога-тства, онога што је Божански принцип. Значење речи богатство је на овом свету често изврнуто у супротност, у супротан принцип "кнеза од овога света", негатива слике Божије. Све супротно. Као негатив филма из којег, у фотолабараторији, треба развити слику да бисмо добили оригинал, лик Божији. У дигиталном свету видимо само слику која изгледа исто јер се не види позитив, па нам је тешко да разликујемо визуално добро и зло.

Ако је по Божијем принципу истина, у негативу је лаж, која може изгледати као истина уз добру и непрекидну рекламу, хиљаде пута поновљену. Божији принцип се не ракламира, он само преноси оно што јесте. Кратко и јасно, принципијелно и лепо. Осврните се око себе, погледајте природу, жива бића, децу...шта ту има да се рекламира, све се види на делу, ако "имаш очи да видиш и уши да чујеш , видећеш и чућеш без улицкане рекламе и помпе. Слабовиди и наглуви духом подлежу реклами "оца лажи'.

Тако је и са појмом богатство. Уместо имати Божији принцип, душу, богатство (скривено иза исте речи, због камуглаже), рекламира као вредност новац, моћ, бездушност, експлоатацију ближњега свога...представљајући то као добро, пожељно. Но сва му је та калкулација потпуно погрешна.

Такво "богатство " не доноси срећу него несрећу, не доноси мир Божији, него немир, не доноси спокој души, већ неспокој. Ако прстите осећања људи, не можете бити преварени рекламом негатива..

На пример, "ако си богат онда се супер осећаш, моћно, "срећно" ( највећа илузија) , може ти се све...". Па, ако је тако, зашто су онда богати алави на још новца. Ако је храна добра, храњива и укусна, ако те задовољава, зашто ти је потребна гомила тога, као да си остао гладан и кад си се натрпао хране, новца, моћи...незајажљивост долази из сталног осећаја празнине....још, још, још.

А за Богатство, по "емоционалном рачуноводству" Божијег принципа логика је другачија. Довољно ми је, радује ме и чини Богатим оно што има душу.

Небојша Јовановић

Уколико желите да подржите мисионарски рад Живих Речи, то можете учинити на линку ОВДЕ
Хвала Вам!

Уколико желите да подржите мисионарски рад Живих Речи, то можете учинити на линку ОВДЕ
Хвала Вам!