"Рапсодија оптимисте"

Јуни 15, 2024 - 16:32
 0  82
"Рапсодија оптимисте"
Живот особе која путује у овом животу није ништа друго него мост који премостива пут сваког од нас од рођења до смрти.
И колико год желели да нас спрече у овом јединственом ходу живота, ви то урадите али ни ми не можемо да избегнемо судбину смрти.
Живот се рађа у душама људи и носи на својим леђима векове наслеђене од наших предака да пренесу на наредне генерације.
Да ли ће на тренутак стати да буде са нама вечно или се на крају све промени и ништа у рукама не можемо да зграбимо а ни дах. На крају, шта ће остати од нас?
Све ове речи могле би бити "Рапсодија нуле" који не би угледао светлост у овом животу да се није појавио Он који одређује датум нашег рођења и смрти.
Велики Он није неки изум људске интелигенције великих филозофа већ је Реч отелотворена, Господ наш Исус Христос кога у вечности роди Отац без мајке и временом Мати без оца.
Он је тај који спаја време са ванвременским, пролазним са вечним и даје значај сопственом животном путу од рођења до сна.
Са Њим више нема смрти, већ сна сваког човека који очекује васкрсење из мртвих и живот вечни.
"Светлост Христова засија" - све осветљава Светлост Христову и живот наш од зачећа до сна и у вечност нас уводи у Светлост непресушна, светлост вечне радости Пресвете Тројице.
Ово би могла болно бити "Рапсодија нултокопача" али због отеплоћене Речи нашега Христа то је "Рапсодија оптимисте" певање: Христос се роди; слава Теби!
Архимандрит Евсевије Меанција

Уколико желите да подржите мисионарски рад Живих Речи, то можете учинити на линку ОВДЕ
Хвала Вам!

Уколико желите да подржите мисионарски рад Живих Речи, то можете учинити на линку ОВДЕ
Хвала Вам!