Старица Гаврилија Папајанис - О личном односу

Октобар 5, 2023 - 00:14
 0  94
Старица Гаврилија Папајанис -  О личном односу

Мислим да, пошто се човек не може поделити на много делова, добар рад је могућ само лицем у лице. Двоје људи. И тада онај ко слуша престаје да буде оно што јесте; отвара своје срце ономе кога слуша. Могу вам рећи да, уз Божију помоћ, сваког дана могу постати пет-десет људи, колико их дође да ми говоре. Потпуно различити људи, до те мере да понекад седим и размишљам у себи: да ли је могуће да љубав – јер ја могу да им дам само љубав, ништа друго – може да трансформише човека у неког другог?  И да се то може понављати са сваком новом особом?

 -  Када кажете да „постајете друга особа“, на шта мислите?

 Рецимо, дође неки дечак и каже ми свој проблем. То и то се дешава у мом дому. Моја мајка не показује разумевање. Ја сам страшно несрећно дете. Од тренутка када се вратим из школе, па до следећег јутра, када поново идем, она има само једну бригу: „Да будем први у разреду, да постанем велики човек.“ Та мајка никад не каже: „Труди се да волиш свог другара из разреда. Пази да се не понашаш лоше према њему. Запамти да сва деца имају родитеље који их воле. Треба да се међусобно волите као да сте у једној породици.” Она никада не говори такве ствари! Дете је безнадежно, каже: „Не могу више. Не могу то више да поднесем, јер ја желим нешто сасвим другачије од онога што моја мајка жели од мене. Шта ће бити са мном?” У том тренутку, сестре, уверавам вас да престајем да будем ја. Одмах постајем то дете. Издржим са њим ту тортуру, заузмем његово место, и  тек тада, могу да осетим како ме Бог просветљује, и говорим му како да се понаша. Ако дечак поново од своје мајке доживи неодговарајуће понашање, он поново долази код мене и поново разговарамо.

И после пет-шест месеци настаје таква хармонија, која никада не би могла да се деси да се ја нисам преобразила у његову личност. Да ли сада разумете? Не можете му рећи: „Урадићеш то и то. Не можеш то и то, јер није у реду и тако даље.“ Не можете ништа ако не изађете из себе, осећате се као једно са њим, патите са њим. Не можете ништа док вас Бог не просветли и схватите како да се извучете из тог проблема.

maranata01-wordpress-com

Уколико желите да подржите мисионарски рад Живих Речи, то можете учинити на линку ОВДЕ
Хвала Вам!

Уколико желите да подржите мисионарски рад Живих Речи, то можете учинити на линку ОВДЕ
Хвала Вам!