Ваша бол ће се претворити у радост

Август 26, 2024 - 16:13
Август 26, 2024 - 16:15
 0  95
Ваша бол ће се претворити у радост
Зашто си тужан и намргођен кад се крећеш Божјим путем? Они који немају радости, који су заборавили Бога и не уздају се у вечни и животворни извор Божији, треба да тугују. Али ми, који верујемо у Бога живога и који се надамо у Њега, треба да се радујемо јер имамо Оца на небесима који нас воли више од свих очева и мајки, и бескрајно се брине да нас удостоји.
Стално падамо, кажеш ми. Да, ја то не поричем, али знамо да је наша природа од глине, и да стреми ка земљи, и тражи оно што је ниско, јер је мисао „зло срце човечије“. Унутра видимо закон који тежи да зароби нашу слободну вољу, веже је и учини робом греха (Рим. 7, 23).
Међутим, у свему томе тријумфује наша добра намера.
Бог нам је дао духовно оружје да се одупремо сваком нападу сатанске: постављену заставу, Крст наде, живу наду у Њега који је рекао: „Никада те нећу оставити, нити те напустити“, наду у нашег Христа Који је био разапет на Крсту; и сви који се уздају у Њега и надају се у Њега неће се постидети.
Света Крв која је проливена на Крсту окајала је грехе човечанства и из ње је потекао нови живот.
„Благо човеку који се узда у Њега."
Буди јак, дете моје. Твој бол ће се претворити у радост. Ова бол ће ти донети велико добро. Она те окружује као гвоздени оклоп да зле стреле повезане са земаљским не би могле да одвоје твој ум од бриге небеске и твоје бесмртне душе.
Бол ће заменити радост, као што дан замењује ноћ. Такав је пут који је Отац Светлости успоставио за оне који ће се спасти. Све што је потребно је стрпљење и нада: треба их урезати у дубину свог срца и суочиће се са свим што им се супротставља.
~ Старац Јефрем Филотејски и Аризонски
tiveriopol.mk

Уколико желите да подржите мисионарски рад Живих Речи, то можете учинити на линку ОВДЕ
Хвала Вам!

Уколико желите да подржите мисионарски рад Живих Речи, то можете учинити на линку ОВДЕ
Хвала Вам!