Нова обмана за Ново доба

Септембар 13, 2020 - 20:10
 0  201
Нова обмана за Ново доба

 SputnikNews од 01.09.2020 под рубриком Наука, доноси текст под насловом: „Ванземаљце смо тражили на погрешним местима: Научници изнели нову теорију“.

    У заглављу текста опет, читамо: „Потрага за ванземаљским животом у свемиру обично се фокусира на егзопланете које круже око удаљених сун(а)ца, али нова теорија истраживача из Њујорка сугерише да екстремни облик „нуклеарног живота“ можда живи унутар звезда“.

   За свако детаљније обавештење о овој теорији предлажемо читаоцу да се потруди да га сам стекне, а ми ћемо изнeти свој лични став, са освртом на овај текст, по јачини научне маште, интересантан.

 Будући да теорија еволуције није прихваћена од стране целокупног човечанства гледе порекла човека, ми запажамо како му господари науке који одобравају шта ће бити прихваћено у науци као релевантно, а шта неће бити прихваћено, нуде други круг хватања на удицу теме порекла живота; свеједно да ли нижег (човековог) или вишег (ванземаљчевог) претка или примата (на Земљи коацервата и примата), (у Васиони екстремофила и хипотетичких честица, „космичких жица и огрлица“), односно звезданих, нуклеарних еквивалената ДНК и РНК.

   И опет гледе ванземаљаца: ту нам се нуди у најави паралелна теорија еволуције и примордијалног статуса; еда би се истакле космички „сложене“ структуре „које би на крају преживљавале довољно дуго у екстремној нуклеарној пећи у срцу звезде, еда би се и рециклирале коришћењем фузијске енергије, теоретски узрокујуће да звезда затамни“, и док звезда не потамни. Или још даље од тога: „да би ова самокопирајућа нуклеарна врста могла да развије интелигенцију, која би потенцијално надмашивала нашу“.

   Шта преостаје нама на крају у вези са било каквим личним оглашавањем? Ништа друго до да се запитамо: Ко то од најсавременијих научника, данас већ „ловаца на ванземаљце“ као на наше наводне примате, опет тражи од нас, пратилаца науке, да опет и опет једемо бунике?!

   Али, зашто на крају крајева ми не бисмо своје мишљење по овом питању изразили и у научном маниру? У ствари, зашто се не бисмо линковали са члановима научне групе ПБФ УБ, и подсетили их на њихове речи, да су они – Група теолога-дарвинофила и дарвинопоклоника на ПБФ – и потписници петиције о ревизији Теорије еволуције на Београдском Универзитету: Теорије „плаузибилне“, и за сада једине научно релевантне, „иза које вреди стати и стајати до даљњега“?

  И мало даље, опет ћемо подсетити на чињеницу да је и гласноговорник ове Групе, час колебљив, час непоколебив, апологета феномена човека као зоонтхеуменона и његовог примата на земљи. Све их пак заједно подсећамо на њихове речи: Да ће ако дође до промене, или до укидања ове Теорије као превазиђене, он(и) бити ту да је одмах напусте, и да пређу на терен неке нове, опет „плаузибилне“ теорије о пореклу човека.

   А ми само што смо сазнали да ће тај нови примат бити – ванземаљац!

   Живи били па видели шта ће се збити у Новој науци Новога доба и нових исповедника по овом питању! Успут, важно ће бити само једно по питању стабилности: Да се обећање не крши!!! У смислу: Рекох па порекох.

   Али шта чинити ако је чинилац честог порицања трајно присутан у природи ове и овакве научне ствари?! Видећемо.

Епископ крушевачки Давид

Уколико желите да подржите мисионарски рад Живих Речи, то можете учинити на линку ОВДЕ
Хвала Вам!

Уколико желите да подржите мисионарски рад Живих Речи, то можете учинити на линку ОВДЕ
Хвала Вам!