Пролазимо кроз веома тешка времена...

Март 4, 2022 - 20:30
Март 4, 2022 - 20:31
 0  73
Пролазимо кроз веома тешка времена...

Пролазимо кроз веома тешка времена као планета, као људи и као друштво.

Још једном смо као човечанство отворили врата пакла и замирисала је смрт.

Крв и месо људи, изгубљене душе и снови у пролазу.

Младост, лепа тела и очи пуне жеље за животом, погнути од страха, деформисани у трулежи смрти, изгубљени на улицама људског зла.

Старци, баке и деке, који су се годинама борили са животом и чекали старост да се одморе, убијају се као бескорисни предмети у машини моћи и богатства.

Још једном, тама коју носимо у својим душама, није могла да постане Светлост, као што је Христос тражио од нас. Још једном смо изабрали смрт уместо живота. Моћ и ауторитет, уместо љубави и наклоности.

Уместо да се заљубљујемо, ми убијамо. Уместо да живимо, ми умиремо. Уместо да водимо љубав, грлимо се, разговарамо и када се не слажемо, играмо се и стварамо, сањамо и фрустрирамо, падамо и устајемо, уместо да чинимо све што улепшава пут постојања, ми убијамо и протерујемо благодат Божију из наших живота и све творевине.

Најстрашније је, што ће за кратко време, сви ови љубитељи моћи и смрти опрати руке од крви невиних и сести за богат преговарачки сто. Поново ће делити власт и новац, наставиће да се смеју, једу и пију, грле своју децу и одлазе на одмор, док ће у исто време хиљаде људи бити мртви ни због чега. Ово ме излуђује и желим да вам признам то.

Али морамо се одупрети. Ни у ком случају не смемо дозволити да нас њихов рат и тама доведу у очај. Морамо бити добри да их зауставимо:

  • Да се ​​молимо. Да смиримо наше умове. Да се ​​молимо за људе који су у ватри рата.
  • Будите близу један другом. Слушајте, говорите, осећајте. Загрлите, волите и заљубите се.
  • Добро спавајте, једите правилно, много ходајте.
  • Учествујте у протестима и демонстрацијама, немојте остати неактивни. Ударите на зло где год га нађете.
  • Радите оно што можете данас, сутра је у Божијим рукама. Али, урадите то. Не одлажите за сутра оно што се може учинити данас.

Реците "волим те" и "извини" данас, сутра може бити касно.

  • Не дозволите да вас страх убије пре метка.

Прогласите садашњост, живите сваки дан, сваки тренутак као да је последњи пред вечношћу. Верујте ми да ћете, шта год да живите овде, понети са собом тамо, и пазите да одете са светлошћу, добротом и радошћу у срцу, јер оно што сте овде живели заувек ће вам бити утиснуто у души.

Држите се, браћо моја и сестре, држи се човече, на крају ће Христос поново победити, победиће живот. И никада не заборавите, тама постоји јер нисмо упалили Светло.

 

О. Пападопулос

facebook.com/p.libyos

Уколико желите да подржите мисионарски рад Живих Речи, то можете учинити на линку ОВДЕ
Хвала Вам!

Уколико желите да подржите мисионарски рад Живих Речи, то можете учинити на линку ОВДЕ
Хвала Вам!