Мислите да ћете љубав добити ако показујете најбоље делове себе

Октобар 14, 2024 - 15:03
Октобар 14, 2024 - 15:04
 0  109
Мислите да ћете љубав добити ако показујете најбоље делове себе

Свака жива особа има разумљиву тежњу да жели да делује супериорнија од других. Скривате своје мане, скривате своје недостатке и желите да покажете најбоље делове себе. Сви чезнете за дивљењем, прихватањем и љубављу.
Мислите да ћете љубав добити ако показујете најбоље делове себе. А ипак, сви знате да ако желите да примите љубав, прво је морате дати. Импресионирање других људи, свесно или несвесно, није давање љубави. С друге стране, љубав у најдубљем смислу несумњиво дајете када дајете и показујете себе онакве какви заиста јесте, без икакве маске – чак и ако то укључује неко мало понижење.
На неки начин, дајете највећи дар. Зашто? Зато што ваша ближња бића осећају исту несигурност као и ви. Ако вас виде као савршене, каквима желите да се прикажете, све више ће осећати своју инфериорност. Свесно или несвесно, осетиће: „Он је тако савршен – или она је тако савршена – зашто ја нисам?“
Осетиће још већу усамљеност и очај, још више ће презрети сами себе. Стога ће, у свом слепилу и као своју једину заштиту, око себе ставити још чвршћи оклоп.
Ово ће их додатно одвојити од њихове браће и сестара. Радиће исто оно што ви радите, бескрајно се трудећи да делују као да су независни, недодирљиви и да, тако савршени!
Међутим, ако показујете ко ви заиста јесте, са свим вашим слабостима, без икаквог претварања, ви дарујете велики и великодушан дар; ваш брат или сестра помислиће: „Па, он, или она, није ништа бољи од мене“, и то ће их подићи. Опустиће се и осетиће да нису толико усамљени. Знате шта ће се онда догодити? На тај начин ћете примити управо оно што сте и желели да стекнете: љубав, дивљење.

Eva Pierrakos

Pathwork

Уколико желите да подржите мисионарски рад Живих Речи, то можете учинити на линку ОВДЕ
Хвала Вам!

Уколико желите да подржите мисионарски рад Живих Речи, то можете учинити на линку ОВДЕ
Хвала Вам!